Psihoterapie de cuplu

Ai grijă de tine, ai grijă de partenerul tau
Servicii

Psihoterapie de cuplu

Relația de cuplu este o diadă complexă ce funcționează în baza unui ansamblu de reguli ce tranzitează interacțiunea obișnuită. La multitudinea de nevoi individuale a fiecăruia dintre parteneri se adaugă nevoile cuplului, împăcarea tututor fiind adesea o încercare greu de abordat. Alături de terapeut, partenerii pot învăța să diferențieze nevoile personale de cele ale cuplului și pot aborda cele mai dificile teme ce adesea par greu de adus în discuție.

Psihoterapia de cuplu te poate ajuta în urmatoarele situații:

  • Comunicare
  • Colegi de apartament
  • Separare și Divorț
  • Parenting
  • Schimbări majore de viață și decizii
  • Sexualitate
  • Dezvoltarea cuplului
  • Conflict, reparare, conflict sănătos
  • Diviziunea muncii
  • Sisteme de valori
  • Infidelitate
  • Rezolvarea dificultăților
  • Parteneriatul pentru copii
  • Incertitudine și dependență financiară
  • Consiliere Premaritală
  • Întărirea relației
  • Subiecte dificile
  • Gelozie
  • Familia extinsă
  • Dependenta de Tehnologie

Foarte multe persoane au nevoie de psihoterapie de cuplu sau „consiliere în căsnicie”, fără ca acest lucru să însemne că există o disfuncționalitate. Psihoterapia de cuplu sau de familie reprezintă un tip de psihoterapie ce se concentrează pe îmbunătățirea abilităților de comunicare și de soluționare a conflictelor. Pornind de la premisa că suntem diferiți și avem moduri diferite de a ne manifesta și de a înțelege realitatea înconjurătoare, acest tip de psihoterapie are un rol esențial în dezvoltarea unor relații de succes.

Adevărul este că uneori se întâmplă ca anumite relații de cuplu să fie pe cât de frumoase și de împlinite, pe atât de provocatoare. Pot exista momente în care viața este roz, numai pentru ca la scurt timp să simțiți cum întregul Univers se frânge în mii de particule pe care nu știți cum să le mai sudați. Tocmai pentru a preveni apariția conflictelor grave și a stărilor mult prea presante, este importantă dezvoltarea unei relații cât mai bune cu sine. Cu cât vă înțelegeți mai bine pe voi înșivă (cu tot ce ține de emoții, comportamente, valori care determină apariția anumitor reacții), cu atât puteți avea o comunicare mai eficientă cu persoana iubită și cu membrii familiei! 

Se spune despre căsnicie că reprezintă cea mai monumentală relație pe care o are un om în viața sa. Dar, dacă este să fim realiști, fiecare căsnicie va avea atât suișuri cât și coborâșuri, momente bune și momente mai puțin fericire. Acest lucru este normal! Totuși, atunci când momentele rele par să domine, când soarele relației nu mai are aceeași putere de a străluci, prin ședințe de psihoterapie cuplu puteți reaprinde flacăra.

Mai mult, pentru că foarte multe cupluri au rezerve în a apela la ajutorul unui specialist, am pregătit o serie de răspunsuri la cele mai comune întrebări pe care le-ați putea avea înainte de a face psihoterapie de cuplu:

Trebuie să participăm împreună la ședințele de psihoterapie cuplu?

Răspunsul la această întrebare ar putea diferi de la un caz la altul. Cu toate acestea, în mod normal este recomandat ca partenerii să se prezinte împreună la ședințe. Totuși, dacă simțiți că există o problemă în relație iar partenerul nu se simte încă pregătit, puteți discuta despre aceasta cu psihoterapeutul urmând ca ulterior să găsiți – alături de specialist – cea mai bună soluție.

Mă va ajuta psihoterapia de cuplu? Îmi vor salva ședințele de psihoterapie relatia?

Da, mai mult ca sigur psihoterapia de cuplu va contribui la îmbunătățirea relației dumneavoastră. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil este important ca ambii parteneri să fie dedicați total procesului. Este de reținut faptul că fiecare cuplu va avea un plan specific de tratament. Este un fel de rețetă unică elaborată în totalitate pe situația dumneavoastră! 

De asemenea, vestea bună este că ședințele de psihoterapie de cuplu pot acoperi o gamă largă de probleme și situații: de la neînțelegeri conjugale la moartea unei persoane apropiate, o tragedie în familie și chiar o boală cronică ori abuzul de substanțe și depresia.

Care este scopul psihoterapiei de cuplu?

Principalul scop al acestei forme de terapie este acela de a vă ajuta să învățați instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă consolida relația.

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe de psihoterapie de cuplu?

În timpul unei astfel de ședințe, partenerii (și, respectiv, membrii familiei) au ocazia de a se elibera de presiunea pe care o poate pune asupra lor o anumită situație. Acest lucru se realizează într-un cadru sigur, de încredere, în care se încurajează manifestarea autentică. De asemenea, acestora li se pot da jocuri de rol și sarcini de îndeplinit acasă. Mai mult, partenerii vor fi încurajați să împărtășească adevăratele sentimentele cu psihoterapeutul și familia, și vor fi ajutați să deblocheze anumite emoții pe care nu le pot înțelege sau accesa. 

 

Preț / ședință în cabinet

Preț / ședință online

Preț / ședință în limba engleză în cabinet

Preț / ședință în limba engleză online

Psihoterapie de cuplu și familie

250 lei

250 lei

300 lei

300 lei

Psihoterapie de cuplu și familie

250 lei ( în cabinet )

250 lei ( online )

300 lei ( în limba engleza la cabinet )

300 lei ( în limba engleza online )

“Viața de familie este prima școală a emoțiilor”

Daniel Goleman

Îți dorești o relație fericită în care partenerul să îți fie alături și să te susțină în orice moment?
Trimite-mi un mesaj

Acord politica de protectie a datelor

Call Now Button
×