Psihoterapie online

Totul începe cu tine
Servicii

Psiholog online

Posibilitatea desfăşurării şedinţelor de terapie cu un psiholog online este o unealtă tot mai des folosită în drumul către o stare de bine optimă. Această formă de a practica psihoterapia prezintă foarte puţine dezavantaje faţă de întâlnirile clasice, însă vine în susţinerea clientului în numeroase privinţe, în deosebi din punct de vedere logistic. De cele mai multe ori clientul câştiga timp şi are o mai mare flexibilitate în selectarea programului pentru că nu este constrâns de necesitatea de a se deplasa şi nu este limitată de schimbări precum mutarea locuinţei sau a punctului de lucru. În deosebi un psiholog online oferă opţiuni reale celor ce nu se pot deplasa din motive obiective (fizice sau psihologice) şi celor ce locuiesc în zone retrase unde nu sunt disponibili specialişti.

Sedințele cu un psiholog online se bazează pe aceleași concepte ca cea tradițională și este o alternativă când psihoterapia clasică nu este accesibilă.

Sunt momente în viața fiecărui om când se simte epuizat, când caută soluții și nu reușește să facă prea multe progrese singur, ori când se confruntă cu diverse situații mai puțin plăcute care îi pot afecta integritatea fizică și psihică, precum trauma, tulburările alimentare, sexuale și comportamentale, depresia și anxietatea.

În astfel de situații, un psiholog online îl poate ajuta să își găsească răspunsurile mult căutate și să vadă mult mai clar imaginea pe care o au în față.

 

Astfel, distanța nu trebuie să fie un impediment. Așa că dacă locuiești în străinătate, sau în orice localitate din țară, ori chiar în București, dar te simți mai bine în confortul propriului cămin, află că poți face psihoterapie online! Atâta vreme cât ai o conexiune decentă la internet și un smartphone, laptop sau o tabletă, putem lucra de oriunde ai fi!

 

Ce este psihoterapia online?

Foarte multe persoane fac confuzii grave în ce privește psihoterapia. Preconcepțiile, părerile neavizate și chiar dezinformarea derutează și opresc mulți indivizi din a evolua, a avea o viață mai bună și a-și atinge potențialul. 

Psihoterapia se bazează în primul rând pe capacitatea de a comunica. Întâlnirea clientului cu psihoterapeutul este una în care primează încrederea, empatia, sinceritatea și, mai ales, confidențialitatea! Rolul meu, ca psihoterapeut, este să te ajut să te deschizi, să comunici și să vezi dincolo de gândurile, blocajele și tiparele care te suprasolicită în fiecare zi. Totul într-o atmosferă de încredere deplină!

Ca psiholog online acreditat, cu drept de liberă practică și peste 5 ani de experiență, am trecut printr-un vast proces de formare, ce mi-a permis să îmi îmbunătățesc tehnicile și abilitățile de lucru cu clienții. Astfel, chiar și dacă, din varii motive, nu poți ajunge la cabinet, sunt pregătit să te ajut chiar prin intermediul ședințelor de psihoterapie online. 

Distanța nu este un impediment!

 

Confidențialitatea și încrederea într-un psiholog online

Chiar dacă lucrăm online, trebuie să știi că toate conexiunile sunt securizate. Mediul este sigur și nu vei avea de ce să te simți altfel decât liniștit. Sigur, te poți gândi că ai putea fi auzit de alți membri ai familiei, fapt ce te-ar putea crispa. Pentru a preveni astfel de situații vom avea grijă să stabilim împreună ședințele de psihoterapie în momente în care știi că ai putea fi singur, sau în care ai putea găsi o formă de evadare. Împreună vom găsi cele mai bune soluții!

 

Psiholog online vs. psihoterapie la clinică: avantaje

Există foarte multe avantaje atunci când vine vorba despre psihoterapia online. Tocmai din acest motiv tot mai mulți clienți decid să apeleze la această variantă. 

Cele mai comune avantaje sunt:

 • Nu mai există distanță. Putem lucra de oriunde!
 • Economie de timp și de bani: dacă ai observat, tariful pe care îl aplic pentru o ședință online este cu 50 lei mai mic decât pentru ședințele de psihoterapie din cabinet. În plus, nu mai trebuie să străbați tot orașul, să te confrunți cu traficul de București și să consumi combustibil suplimentar pentru a ajunge la întâlnire;
 • Flexibilitate maximă: putem lucra atât dimineața cât și seara, ori chiar în weekend!
 • Nu este nevoie să te expui niciunui risc: dacă ai probleme care implică dificultatea de a te deplasa (dizabilitate fizică, un membru în gips), dacă suferi de agorafobie sau te temi de contactarea vreunui virus, poți sta liniștit acasă, în timp ce lucrăm fără probleme!
 • Îți permite să îți respecți foarte strict agenda, mai ales atunci când ai un program foarte încărcat: poate vrei să lucrăm în pauza de masă de la serviciu, fiind singurul tău moment liber. Nu este o problemă, tot ce trebuie să faci este să găsești un loc liniștit în birou!

 

Recomandări înaintea unei ședințe de terapie online

Pentru ca ședința să se poată derula optim, este recomandat:

 • Să te asiguri că ai o conexiune cât mai bună la internet;
 • Să iei măsurile necesare pentru a-ți asigura intimitatea și confidențialitatea: acest lucru ar putea presupune să îți stabilești programul în funcție de momentele în care familia nu ar putea deranja și când nu ai programate alte apeluri telefonice;
 • Să se respecte punctualitatea. Astfel, e bine să te asiguri că poți onora ședințele la timp, chiar dacă ele se desfășoară în mediul online;
 • Ședințele de psihoterapie online nu sunt recomandate persoanelor cu un diagnostic psihic sever.

 

Ce trebuie să știi înainte de a începe terapia cu un psiholog online?

Ședințele de psihoterapie online prezintă foarte multă flexibilitate. Ele se pot derula prin intermediul platformei Skype (situație în care este important să ai acest program instalat în calculator sau telefon), Zoom (și în acest caz este necesară instalarea prealabilă a programului și testarea acestuia), WhatsApp, sau Facebook Messenger.

De asemenea, este important ca dispozitivul de pe care se realizează conexiunea să fie dotat atât cu microfon, cât și cu webcam. Faptul de a ne putea vedea este esențial în realizarea rapportului. 

Mai mult, te voi ruga să îmi trimiți un mesaj la contact@psihoterapie-tiberiubotea.ro sau tiberiu.botea@gmail.com în care să îmi spui câteva lucruri pe care le consideri importante despre tine, precum și motivul ce sta la baza deciziei tale de a face terapie. Totodată, îmi poți spune și propunerile tale pentru programarea ședințelor (care sunt zilele și intervalele orare în care ai prezenta cea mai mare disponibilitate).

 

Cum se desfășoară ședințele de psihoterapie online?

Deși poți avea rețineri, îți garantez că ședințele de psihoterapie online sunt la fel de bune ca acelea din cabinet! Astfel, în cadrul acestora:

 • Vei avea ocazia de a te descărca, de a spune ce anume te preocupă și să discutăm în baza problemelor tale;
 • Vom analiza împreună cauzele apariției situației tensionate/conflictuale, ori a gândurilor care îți creează neplăceri. În felul acesta vom identifica împreună cauzele reale și ceea ce se ascunde în spatele acelor lucruri ce par evidente;
 • Vom explora posibilitățile de modificare a situației ori a comportamentului, selectând cea mai potrivită variantă pentru tine, în conformitate cu personalitatea ta și cu istoricul personal;
 • Vom identifica și stabili cele mai bune strategii pe care să le pui în practică. Este vorba despre acele schimbări pe care vei fi nevoit să le faci pentru a ajunge să trăiești așa cum îți dorești. De asemenea, trebuie să știi că voi fi alături de tine, pentru a te susține și a te ghida, la fiecare pas. În felul acesta ne vom asigura că toate obiceiurile și comportamentele pe care lucrăm devin naturale.
 • În final, vom lucra la îmbunătățirea unor abilități personale care să ducă, implicit, la relații mult mai bune atât cu partenerul, colegii de la serviciu, cât și cu persoanele conflictuale din jur.

 

Preț / ședință în cabinet

Preț / ședință online

Preț / ședință în limba engleză în cabinet

Preț / ședință în limba engleză online

Psihoterapie individuală

250 lei

250 lei

300 lei

300 lei

Psihoterapie de cuplu și familie

250 lei

250 lei

300 lei

300 lei

Psihoterapie individuală

250 lei ( în cabinet )

250 lei ( online )

300 lei ( în limba engleza la cabinet )

300 lei ( în limba engleza online )

Modalități de plată

În ce privește plata ședințelor de psihoterapie online, există foarte multă flexibilitate. Poți opta pentru orice variantă îți este la îndemână: de la transfer bancar direct din cont sau de la casieria băncii, până la ordin de plată.

Tiberiu Botea – Psihoterapeut online

Numele meu este Tiberiu Botea, sunt psihoterapeut acreditat, cu drept de liberă practică oferit de Colegiul Psihologilor din România – Cod 18200. Cu o experiență de peste 5 ani, reușesc să ofer clienților liniștea și încrederea pe care o caută atunci când pornesc pe drumul psihoterapiei. 

Schimbarea este inevitabilă, motiv pentru care cred că un gând, o trăire, un impuls ori chiar lipsa lor, pot reprezenta exact ceea de ce avem nevoie pentru a atinge starea de bine optimă, o viață împlinită, un scop… sau chiar fericirea!

Astfel, experiența de viață îmbinată cu cea profesională mi-au arătat că schimbările reale, consistente, care conduc la atingerea potențialului în trăirea propriei vieți și a echilibrului în starea de bine sunt cele care facilitează o conexiune reală cu sinele. Prin înțelegerea, cunoașterea și asumarea sinelui poate fi descoperită și scoasă la suprafață esența motivației reale pentru o viață împlinită!

Ai suferit o traumă și îți ocupă toate gândurile?
Trimite-mi un mesaj

Acord politica de protectie a datelor

Începem să ne înțeleg abia după ce reușim să ne pierdem. Sinele nu este ceva preconceput, ci este rezultatul în continuă formare a propriilor decizii.
Call Now Button
×