Psihoterapie adolescenți

Totul pleacă de la cum te simți
Servicii

Psihoterapie adolescenți

Adolescența e o perioadă esențială în viața oricărei persoane prin rolul major pe care îl are în cristalizarea personalității. Dificultățile nu trec de la sine ci trec în sine, adică devin parte integrantă a persoanei. Adolescentul adesea trăieste majoritatea nevoilor emoționale ale adultulului dar dispune de un sistem de reziliență mult mai puțin dezvoltat, fiind astfel expus tiparelor comportamentale disfuncționale. Alături de terapeut, adolescentul poate identifica mecanismul de funcționare al vieții interioare, poate gestiona mai ușor tranziția către viața adultă.

Psihoterapia pentru adolescenți te poate ajuta în urmatoarele situații:

  • Optimizarea Starii de bine
  • Izolare de prieteni și familie
  • Anxietate
  • Adicții și consum social
  • Bullying
  • Redobândirea Echilibrului
  • Coșmaruri
  • Anxietate de examen
  • Dependența de Tehnologie
  • Pierderea cuiva drag
  • Instabilitate emoțională
  • Depresie
  • Dificultăți de apatare și performanță școlară
  • Stres
  • Automutilare și suicid
  • Conflict cu părinții
  • Gestionarea relatiilor cu prietenii și familia
  • Relații de cuplu
  • Decizii majore de viață
  • Apartenența de grup

Preț / ședință în cabinet

Preț / ședință online

Preț / ședință în limba engleză în cabinet

Preț / ședință în limba engleză online

Psihoterapie individuală

200 lei

200 lei

250 lei

250 lei

Psihoterapie de cuplu și familie

250 lei

250 lei

300 lei

300 lei

Adolescența reprezintă una din cele mai importante și, totodată, mai controversate vârste. Schimbările bruște de dispoziție, modificarea mediului intern și extern și chiar problemele școlare pot pune o presiune deosebită asupra tinerilor care ajung, în cele din urmă, să experimenteze suferințe care pot trece mult mai ușor atunci când apelează la un profesionist.

Psihoterapia nu trebuie rezervată doar acelor evenimente majore ce pot schimba viața (precum traumele). Dimpotrivă, întâlnirea cu un terapeut are puterea de a preîntâmpina momentele dificile din viață și de a ține anumite probleme minore din a se agrava.

Astfel, ca părinte, dacă vreți ca adolescentul dumneavoastră să depășească mai ușor această perioadă dificilă, nu ezitați să un cabinet de psihoterapie. Indiferent că vorbim despre ședințe de psihoterapie individuală față în față sau chiar online, acestea pot avea un efect extrem de bun asupra dezvoltării adolescentului!

Marele avantaj pe care îl au adolescenții în întâlnirea cu un psihoterapeut constă în aceea că pot aborda o varietate de subiecte: de la probleme de identitate, de apartenență la grup și la comunitate, orientare în carieră… și până la probleme de relație și întrebări despre identitatea sexuală.

Așadar, cele mai comune motive pentru care adolescenții apelează la ședințele de psihoterapie sunt:

  • Schimbările de dispoziție bruște și depresia

Depresia este extrem de comună în rândul adolescenților, cu atât mai mult cu cât viața lor trece printr-o schimbare continuă și rapidă. Hormonii, imposibilitatea înțelegerii realității înconjurătoare, nevoia de a se cunoaște și a-și forma o identitate… toate acestea derutează adolescenții și îi fac să aibă dese schimbări de dispoziție ce ignorate se pot transforma în depresie. Netratata, aceasta poate afecta inclusiv viața de adult!

Așadar, dacă adolescentul dumneavoastră pare ușor iritabil, trist, rezervat, atunci poate avea nevoie de câteva ședințe de psihoterapie pentru adolescenți!

  • Anxietate

Cu toate că frica este un sentiment comun, destul de normal, ce poate ajuta individul să evolueze, în cazul în care aceasta este pronunțată și nejustificată, se poate transforma într-o problemă. Adolescenții experimentează adesea stări depresive și anxioase, mai ales atunci când sunt nevoiți să schimbe anturajul, mediul sau când nu au rezultatele dorite la școală sau în relațiile personale. Din acest motiv dacă stările de anxietate se repetă cu regularitate, atunci este indicată programarea pentru o ședință de psihoterapie pentru adolescenti!

  • Stres

Adolescenții se stresează extrem de ușor. Indiferent că o fac din cauza unor note mici sau a fricii de ce ar putea viitorul să le rezerve, stresul poate avea repercursiuni extrem de nefaste asupra viitorului adult. Prin intermediul ședințelor de psihoterapie, adolescenții pot învăța diverse modalități prin care să gestioneze cu succes stresul!

  • Abuz de substanțe

Din nefericire alcoolul, tutunul și drogurile pot deveni reale tentații și, totodată, amenințări pentru adolescenți. Din acest motiv este important ca tânărul să discute cu un psihoterapeut pentru a determina care sunt cauzele care au dus la apariția acestor comportamente și, totodată, pentru a trata problemele profunde. Terapia de grup, terapia individuală și alte forme de terapie se pot dovedi extrem de eficiente în preîntâmpinarea comportamentelor delicvente ulterioare.

  • Probleme școlare și sociale

Notele mici, bătăușii, „bisericuțele” și chiar neadaptarea la colectivul clasei reprezintă câteva din cele mai comune probleme sociale întâlnite în rândul adolescenților. Ignorate, acestea se pot transforma în adevărate traume și chiar motive de eșec în viață. Terapia poate oferi adolescenților sprijinul de care au nevoie pentru a avea o experiență de succes la școală și în lume!

  • Stimă de sine scăzută

În timp ce majoritatea adolescenților se confruntă cel puțin ocazional cu probleme referitoare la încrederea în sine… câțiva dintre ei ajung să aibă chiar probleme grave de autoevaluare. Ignorate sau lăsate netratate, acestea se pot transforma în comportamente antisociale și pot duce chiar la abuz de substanțe și eșec academic. Astfel, ședințele de psihoterapie pot ajuta la creșterea respectului de sine al adolescenților.

  • Traumă

Indiferent că vorbim despre un abuz sexual, un accident sau o experiență neobișnuită, există o serie de evenimente care pot impacta adolescenții pe viață. Astfel, intervenția precoce reprezintă cheia unei recuperări eficiente dintr-o circumstanță traumatizantă. Astfel, prin intermediul unor sedinte de psihoterapie pentru adolescenti impactul evenimentului traumatic poate fi redus, rezultând într-o viață liniștită și echilibrată.

  • Pierderea unei persoane apropiate

Adolescenții pot avea adesea probleme în gestionarea pierderii unei persoane apropiate. Aceștia simt durerea la un nivel mult mai înalt decât adulții, motiv  pentru care terapia individuală, familială sau de grup îi poate ajuta să își exprime eficient sentimentele, eliberând orice tensiune și blocaj.

  • Probleme relaționale

Relațiile sentimentale din adolescență pot fi profunde și dureroase, mai ales dacă se finalizează printr-un eșec, un abandon sau o despărțire neașteptată. Incompatibilitatea este greu înțeleasă de tineri, motiv pentru care o ședință de psihoterapie poate fi cel mai bun medicament pentru inimile frânte și durerile sufletești!

  • Alte probleme comune: precum autism, dificultatea de a se acomoda schimbărilor ce apar în viața sa, sentimente pronunțate de tristețe și singurătate, dorința de a discuta despre anumite probleme sau situații dificile din viața sa, nevoia de a discuta despre sex, orientare sexuală și identitate de gen, gândire negativă, insomnii, șamd.

Așadar, dacă adolescentul dumneavoastră se confruntă cu oricare din aceste stări, nu amânați! Psihoterapia este cea mai bună, la îndemână și eficientă soluție!

Grija de sine este, în esență, despre readucerea echilibrului într-o viață dezechilibrată de prea multe griji și eforturi. A te proteja de tristețe fară să eviți fericirea este o iluzie.
Ai suferit o traumă și îți ocupă toate gândurile?
Trimite-mi un mesaj

Acord politica de protectie a datelor

Call Now Button
×